Formargruppen

Form/Design Center: Möbel(r)evolution

mobelrevolution-lilla-torg

Blå Station firar 30 framgångsrika år!

Den första möbelserien från Blå Station, Oblado, visades på Form/Design Center redan 1986. Oblado utgick från en rund ring av björkfanér och formgavs av Börge Lindau, som startade företaget tillsammans med barnen Mimi och Johan. Trettio år senare hälsar vi Blå Station åter välkomna. Denna gång med jubileumsutställningen Möbel(r)evolution.

Stol Oblado från Blå Station på Form och Design Center på Lilla Torg i MalmöMimi och Johan berättar att de under alla år har fokuserat på att försöka göra skillnad på marknaden. De beskriver sig själv som nyfikna, med skaparlusten intakt. Utifrån sin egen omvärldsanalys ger de marknaden vad de tror behövs, inte tvärtom. På så sätt skapas sällsam konst och skön formgivning som inte dikteras av marknaden.

Det är framförallt sittmöbler som stolar, soffor och fåtöljer som skapas, tillsammans med tillhörande möbler som bord och bänkar. Blå Station sätter ett stort värde i hållbarhet och miljötänk och inkorporerar gärna ny teknik, nya material och nya maskiner. Duon tar inga genvägar och representerar en unik formtradition av högsta kvalitet.

 

 


Relaterat