Formargruppen

La Roche: Den spanska revolutionen

Serveringen på restaurang La Roche på Lilla Torg

Framgångssagan om den spanska restaurangen La Roche på Lilla Torg börjar ett par år in på det nya millenniet. Hovmästaren Mattias Roth arbetar på en gemytlig fisk- och skaldjursrestaurang strax utanför Las Palmas i Spanien. Vad han inte vet är att hans framtidsplaner är på väg att förändras.

 

Livet flöt på bra och Mattias hann spendera fem framgångsrika år i Spanien när Miguel, en barndomsvän, hörde av sig. Han hade fått en idé.

”Han ville öppna en spansk restaurang i Malmö och undrade om jag var intresserad av att flytta hem för att göra verklighet av det.” berättar Mattias.

På den tiden bodde Mattias ovanpå restaurangen där han jobbade. Stammisarna kände honom väl och när han inte var nere på restaurangen frågade de efter honom. Trappan i lokalen ledde direkt upp till Mattias bostad och inte sällan ville gubbarna att han skulle komma ner. Det var trevligt, men i längden omöjligt för Mattias att få en lugn stund.

”Jag kände att det blev lite för mycket och jag kunde längta efter en helt vanlig regnig tisdag i Malmö.”, minns han.

Vinflaskor hos restaurang la roche på lilla torgTillbaka till Malmö och Lilla Torg

Mattias beslutade sig för att lämna Spanien. Miguels idé lockade och snart skulle den bli verklighet i form av välrenommerade La Roche. Mattias minns att det kändes som att komma hem till en helt ny stad.

”När jag flyttade till Spanien såg inte västra hamnen ut som den gör nu. Det var före Bo01 och jag åkte över sundet med flygbåtarna. På väg hem kunde jag ta Öresundsbron. Det var såklart häftigt.”

Ett speciellt förhållande till vin

Mattias och hans kolleger blir ofta inbjudna av vinleverantörerna. Resorna går till staden Logrono i vinregionen La Rioja. Deras hårda arbete har resulterat i ett mycket gott rykte även på sydligare breddgrader.

”Några restauranggäster som besökt Miguel Torres vingård i Barcelona berättade att när Malmö kom på tal så hade deras guide sagt ”Åh, det är där La Roche finns”, så visst är vi kända där. Men jag är ingen sommelier. Jag omger mig med duktiga medarbetare.”

La Roches styrka ligger i kontakten med gästerna och fullt fokus på att de har det bra. Den speciella, inbjudande atmosfären hjälper till att få alla att känna sig som hemma.

 


Relaterat